אישה יושבת על שולחן עם ילדים ויוצרת
תוכניות לסיוע ותמיכה בתושבי הצפון בזמן המלחמה

הפעלת מועדוניות לילדים בסיכון בשותפות משרד הרווחה וביטחון החברתי
משלב פינוי התושבים למתקני קליטה (מלונות וכו) היה ברור כי יש ללוות ולתמוך בילדים אשר נמצאים בסיכון גם המרחבי הפינוי, יעדים לצפון נקראה לדגל והקימה בשותפות משרד הרווחה והביטחון החברתי 15 מועדוניות  ברחבי המלונות במחוז חיפה והצפון . המועדוניות מסגרת חינוכית-טיפולית משלימה לאחר שעות הלימודים, מטרת המועדוניות לקדם את מצבו הרגשי, התנהגותי, חינוכי וחברתי של הילד ולשפר את הקשר בין הילד להוריו תוך חיזוק התפקוד ההורי. המועדוניות מציעות מגוון פעילויות חברה והעשרה, ספורט, עזרה בשיעורי בית, טיפוח הרגלי למידה ועוד. כמו כן מוצע טיפול רגשי במידת הצורך, מתקיים קשר עם הורים וקבוצת הורים בנושאי הורות. החיים במלונות מזמנים אתגרים רבים לתא המשפחתי ולתחושת המוגנות והביטחון האישי של הילדים ונוער, הצוותים החינוכיים והטיפוליים במועדוניות פועלים רבות לייצר מרחב בטוח המאפשר אי של שפיות בתוך מציאות מורכבת.


אנשים מסתכלים בטלפונים ומודאגים
תכנית לליווי כלכלי למשפחות מפונים

בשותפות משרד המשפטים – הקרן לתובענות ייצוגיות
אוכלוסיית המפונים מהישובים סמוכי הגדר בקו הגבול הצפוני, ממשיכה לעבור טלטלות משפחתיות וכלכליות. החיים בארעיות בהיבטים זוגיים, משפחתיים ותעסוקתיים ללא וודאות משפיעים באופן עמוק על היכולת לתפקד ברמה האישית, המשפחתית, הקהילתית והתעסוקתית. בהתמקדות בפן התעסוקתי – ההשלכות על המצב הכלכלי הן מרחיקות לכת. אוכלוסיית המפונים הצפונית סובלת שנים ממיעוט הזדמנויות תעסוקתיות וכלכליות, ולכן מצב המלחמה מגדיל את הסיכון הכלכלי שהמשפחות נמצאות בו. השקעה ייעודית למשפחות המפונות הצפוניות תאפשר הכרה והתייצבות לצידם, לצד התאמת מענים לייחודיות של מצבם המתמשך, ומתן כלים למשפחות לצמוח מתוך המשבר. התוכנית כוללת הקניית כלים והנגשת ידע לצד ליווי פרטני.
התוכנית פועלת בשני מסלולים במקביל:
– ברמה הקבוצתית (יישובית) – מתן סדנאות להקניית ידע.
– ברמה הפרטנית – ליווי אישי מותאם לצרכים, ליכולות ולמטרות של המשפחות. הליווי יינתן בשני מסלולים לבחירה: מסלול קצר של עד 10 שעות למשך חודשיים / מסלול ארוך של 20-30 שעות למשך 3 חודשים ויותר, מותאם לבעלי עסקים קטנים.
הליווי הפרטני יכלול: מיפוי כלכלי ואיכותני של המשפחה תוך יצירת קשר, קרבה ואמון של המלווה עם המשפחה, שיקוף המצב הכלכלי הנוכחי ובניית תכנית עבודה ראשונית, בניית מסגרת תקציב שוטף לצד בניית תכנית הסדר חובות, ביצוע התוכנית בליווי יועץ כלכלי של יעדים, בניית תכנית צמיחה אישית ומשפחתית לטווח ארוך. צפי ליווי של כ- 100 משפחות.


ריטריטים לבני נוער לעיבוד טראומה

בשותפות קרנות ביטוח לאומי
מאז אירועי ה-7/10, עולם החוסן הטראומה קיבל משמעות ומודעות בחברה הישראלית, מתוך ההבנה כי קיים צורך למרחבים טיפוליים הנותנים מענה לעיבוד טראומה למגוון אוכלוסיות וגילאים לצד מציאות של מיעוט מענים בתחום מותאמים לנוער, פיתחנו מרחב טיפולי המאפשר עיבוד חוויות חיים טראומטיות עם התייחסות למאפיינים הייחודיים של אוכלוסיית הנוער. מענה של "ריטריט" ייעודיי לתהליך קבוצתי בטבע, המבוסס על התערבויות קוגניטיביות-התנהגותיות קבוצתיות בדגש טראומה ותפקוד.
בשותפות עם מסגרות חינוך (פורמלי/בלתי פורמלי) נאתר קבוצות נוער אשר נחשפו לאירוע אלימות ומלחמה. הקבוצה תעבור יחד תהליך הכולל שיתוף ועיבוד החוויה הטראומטית, סיוע בהתמודדות עם הפרשנויות לאירועים והשלכותיהם על חיי המשתתפים ומציאת מקורות חוסן ומבט אל העתיד. אורך הריטריט הינו 3 ימים בקבוצות עד 15 משתתפים, עם מעטפת טיפולית שתכלול מנחה מתחום הטיפול בטראומה וסדנאות ODT  בטבע. התהליך יכלול מפגשי הכנה לנוער ומפגשי הכנה לצוות החינוכי המלווה את הקבוצה מטעם המסגרת; לאחר הריטריט- 2 מפגשי המשך במסגרת החינוכית וליווי הצוות החינוכי בהקניית שפה וכלים להמשך תהליך. בני נוער שיזוהו כבעלי צורך להמשך תהליך אישי יופנו לקבלת טיפול בקהילה.
התכנית תתחיל פעילות מיד לאחר החגים



תוכניות לקידום החברה ערבית
 – תכנית 4Future

פותח כחלק ממענק החדשנות של משרד העבודה
תכנית 4FUTURE הנה תכנית אזורית העוסקת בכשרה וליווי צעירים וצעירות להשתלבות בעולם התעסוקה ולקידום מוביליות חברתית וכלכלית. בבסיס התכנית התפיסה כי לצד עיסוק בעולם התעסוקה (רכישת מיומנויות וידע) יש לחזק תהליכי פיתוח זהות אישית, חיבור לתמונת עתיד, חיזוק תחושת מסוגלות ובכך לייצר צעיר/ה בעלי מודעות ליכולתן/ם ולכוון לקריירה בעלת משמעות עבורם שתייצר פרנסה בכבוד יחד עם משמעות אישית. מודל התכנית מחולק ל3 שלבים מרכזיים, שלב ההכשרה, שלב הליווי הפרטני ושלב רשת הבוגרים. בימים אילו אנו פותחים את הגיוס המשתתפים למחזור 3 של התכנית.


תוכנית חלקאת

פותח בשותפות יד הנדיב. שנות הינקות הן תקופה קריטית בתהליך ההתפתחות של תינוקות, הן מהוות הזדמנות וסיכון ברמה גבוהה ומתוך כך ברורה החשיבות של איכות הטיפול, טיב האינטראקציה והמענה היום-יומי של המטפלים העיקריים בתינוקות. כיום 84% מהילדים ברשויות המקומיות במחוז צפון וחיפה נמצאים במסגרות לא מפוקחות, עם מטפלת פרטית או עם קרובת משפחה (סבתא, דודה) או עם אימם בבית.
הנחת העבודה היא שמטפלת מודעת ובעלת כלים יישומיים עשויה להוות גורם מפתח וערובה לסביבה אנושית ולסביבה פיזית תומכות התפתחות.
מתוך הנחות יסוד אלו, עמותת יעדים לצפון בשותפות עם קרן יד הנדיב פיתחה את  מיזם "חלקאת حلقات" ["מעגלים" בעברית] העוסק בשיפור איכות החינוך והטיפול בקרב מטפלות ומטפלים עיקריים לילדים בגילאי ינקות (לידה עד 3 שנים), בי 6 ישובים ערביים במחוזות חיפה והצפון. המיזם מלווה 50 מסגרות חינוך טיפול לא מפוקחות, כ70 מטפלות מחנכות, 300 ילדים בגילאי לידה עד שלוש וכ700 הורים משתתפים.